Aducem in atentia investitorilor faptul ca entitatile Financial Caption International SRL si CFX Point nu sunt autorizate/notificate/inregistrate in Registrul ASF in vederea prestarii de servicii si activitati de investitii, respectiv oferirea de consultanta de investitii, conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pietele de instrumente financiare.

Pe aceasta cale, ASF atrage atentia potentialilor investitori de a se informa temeinic asupra entitatii cu care doresc sa incheie contract de intermediere, in cazul adoptarii deciziei de a efectua operatiuni cu instrumente financiare (in special cu cele complexe), respectiv de a verifica daca societatea in cauza este inregistrata in Registrul ASF (https://asfromania.ro/supraveghere/registre-electronice/registrul-instrumentelor-si-investitiilor-financiare).

De asemenea, reiteram potentialilor investitori faptul ca, anterior deciziei de a efectua operatiuni cu instrumente financiare complexe, trebuie sa se asigure ca inteleg mecanismele asociate acestora, nefiind recomandate investitiile in astfel de instrumente daca nu detin cunostinţe solide in domeniu si nu isi permit riscul de a pierde banii investiti.