Tranzactionarea este mult mai usoara atunci cand investitorii au la dispozitie o multitudine de facilitati importante, si isi pot administra capitalul si riscul cu ajutorul unui plan bine pus la punct.

Echipa ESTINVEST iti este alaturi cu o experienta bogata si cu o mare varietate de instrumente pentru a putea lua deciziile prompt.

Optand pentru sistemul de tranzactionare online ai control total asupra operatiunilor si platformei de tranzactionare. Oferim accesul la piata interna prin platforme de tranzactionare intuitive si complete ce iti dau posibilitatea tranzactionarii intregii game de instrumente financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Platformele ESTINVEST iti pun la dispozitie informatii in timp real si iti ofera posibilitatea sa transmiti de oriunde instructiunile tale catre noi, in deplina siguranta si cu maxima promptitudine. Sistemul nostru informatic iti ofera libertatea de a actiona eficient atunci cand decizi sa investesti si, in acelasi timp, brokerii nostri iti stau la dispozitie daca ai intrebari sau vrei sa fii ghidat.

Poti sa tranzactionezi direct de pe smartphone, printr-o interfata intuitiva ce a fost optimizata in asa fel incat sa realizezi simplu si eficient orice task-uri.

De ce sa tranzactionezi alegand un cont online?

Pietele financiare sunt la comanda ta, alegi din optiunile de investitii, iti gestionezi banii, construiesti un portofoliu diversificat, totul fiindu-ti  la dispozitie, atat pe platformele noastre ESTtrade si estinvest.ro cat si pe ArenaXT. Iti poti crea o strategie de investitii, indiferent daca esti investitor pe termen scurt sau lung, iar noi iti oferim toate uneltele pentru a-ti putea atinge obiectivele. Tu hotarasti in ce companie sa investesti, cand este timpul sa cumperi si cand este momentul sa vinzi. 

Clientii au la  dispozitie tot ce au nevoie pentru a explora oportunitati si pentru a-si construi portofoliul. Platformele noastre ofera fiecarui investitor informatii in timp real, pentru a te ajuta sa iei cele mai corecte decizii de investitii si sa alegi intrumentele financiare adecvate tolerantei tale la risc. 

Clientii care au cont online pot lua in orice moment legatura cu brokerii, astfel ca le suntem permanent alaturi pentru a le clarifica orice aspect legat de decizia de a investi.

Te poti baza pe instrumentele puse la dispozitie si indrumarile suplimentare pentru a-ti planifica obiectivele de tranzactionare. Gasesti o oportunitate de piata si vrei sa actionezi imediat? Atunci contul online este ceea ce ai nevoie!

De ce sa alegi platformele noastre?
 • Acces la piata bursiera;
 • Interfete intuitive a platformelor de tranzactionare, eficiente si prietenoase;
 • Iti oferim posibilitatea sa alegi grafica pe care o preferi pentru a urmari piata si a tranzactiona, deoarece ai acces la toate cele 3 platforme: estinvest.ro , EstTrade si ArenaXT. Le ai pe toate la dispozitie si poti sa te conectezi pe oricare dintre ele, de pe orice device, in functie de propriile preferinte;
 • Control total si in timp real asupra operatiunilor, comoditate si rapiditate in derularea tranzactiilor;
 • Acces la toate informatiile necesare realizarii unei investitii bursiere in timp real;
 • Costuri de tranzactionare reduse;
 • Ai la dispozitie o modalitate facila de a transmite instructiunile, fara sa te deplasezi;
 • Beneficiezi de asistenta din partea personalului nostru.
Cum iti poti gestiona propriul portofoliu?

Clientii care tranzactioneaza online au acces in timp real atat la informatii despre evolutia pietei de capital cat si despre propriile investitii:

 •  cotatiile emitentilor, piata in adancime si tranzactiile din piata;
 •  stirile financiare si comunicatele bursiere, precum si un istoric al informatiilor transmise de catre emitentii tranzactionati;
 •  grafice privind evolutia actiunilor si analiza tehnica;
 •  informatii despre valoarea si evolutia portofoliului de instrumente financiare;
 •  lansarea electronica a ordinelor de tranzactionare, modificarea sau anularea lor si istoricul activitatii;
 •  rapoarte de confirmare a tranzactiilor executate si extrase de cont cu activitatea desfasurata;
 •  fluxul de numerar catre/ din contul de tranzactionare: efectuarea de retrageri/ depuneri de numerar in cont;
 •  obtinerea extrasului de cont de la Depozitarul Central;
 •  incasarea automata a dividendelor;
 •  depuneri de actiuni ca urmare a majorarilor de capital;
 •  posibilitatea setarii unor alerte preferentiale care sa atentioneze vizual sau sonor asupra atingerii anumitor praguri prestabilite de catre utilizator;
 •  accesul la un ticker ce permite urmarirea  desfasurarii tranzactiilor pe intreaga piata sau pe anumite simboluri, fie din portofoliu, fie stabilite de catre utilizator cu ajutorul unor liste preferentiale;
 •  resetarea automata a parolei de conectare si a parolei de ordine pe platforma EstTrade;
 •  reduceri substantiale de comision pentru tranzactiile intraday.
Costuri de tranzactionare

Comisionul de tranzactionare este retinut la fiecare operatiune de cumparare sau vanzare sub forma unui procent aplicat valorii tranzactiei, al carui nivel scade pe masura ce rulajul mediu cumulat este mai mare:

 

Volum Tranzactii (rulaj mediu)* (RON)

Comision

 

pana la 100.000

0,6%

 

100.001 – 200.000

0,55%

 

200.001 – 400.000

0,5%

 

400.001 – 1.000.000

0,4%

 

peste 1.000.000

negociabil

 

*rulaj mediu lunar pe ultimele 3 luni

Comisionul de tranzactionare se percepe astfel:
– in prima luna in functie de valoarea depusa initial, numerar si actiuni;
– in urmatoarele doua luni in functie de rulajul mediu al lunilor precedente, cu sau fara activitate;
– incepand cu a patra luna in functie de rulajul mediu al ultimelor trei luni, cu sau fara activitate.

Comision special: Clientii care efectueaza rulaje de cel putin 100.000 lei RON in cadrul unei zile de tranzactionare vor beneficia de comisionul de 0,5% pentru tranzactiile efectuate in ziua resepectiva, in cazul in care comisionul lor este superior acestui nivel.

Comision intra-day: Tranzatiile intra-day a caror valoare depaseste 5.000 lei vor avea comisionul la jumatate din valoarea comisionului standard al clientului, dar nu mai putin de 0,25%, ajustarea fiind operata dupa inchiderea sedintei de tranzactionare. Tranzactia intra-day este reprezentata de 2 operatii cu sensuri diferite (cumparare/vanzare sau vanzare/cumparare) realizate pe acelasi emitent, in aceeasi zi, si care implica aceeasi cantitate tranzactionata.

Comision intra-day piata REGS: 0,1% pentru tranzactiile intraday cu actiuni listate pe piata principala REGS a BVB, a caror valoare totala depaseste 5.000 lei, pana la data de 31.12.2023.

Comisionul minim de tranzactionare aferent unui ordin executat, total sau partial si cu stare finalizata, este de 1 leu. Comisionul minim va fi retinut automat fiecarui ordin care pe parcursul existentei lui a generat un comision ce este inferior nivelului de 1 leu. Comisionul minim se va percepe sub forma unei operatiuni de retragere, la sfarsitul fiecarei luni, in ultima zi lucratoare, ca diferenta intre 1 leu si valoarea comisionului generat de ordinul respectiv.

Taxa fixa pe ordin executat – 0,95 lei/ordin, se percepe pe fiecare ordin executat, o singura data, indiferent de modalitatea lui de executie (integrala sau partiala) sau de numarul de tranzactii generate intr-un interval de timp si valoarea lor.

ESTINVEST nu percepe abonamente lunare, taxe de mentinere sau taxe de inactivitate!

Taxa ASF – 0,06% se aplica doar la valoarea tranzactiei de cumparare. Nu este inclusa in comision.

Impozit pe venit – In baza prevederilor Codului fiscal, castigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare se impoziteaza prin retinere la sursa astfel: prin aplicarea unei cote de 1% asupra fiecarui castig din transferul titlurilor de valoare care au fost dobandite si instrainate intr-o perioada mai mare de 365 de zile, inclusiv, respectiv prin aplicarea unei cote de 3% asupra fiecarui castig din transferul titlurilor de valoare care au fost dobandite si instrainate intr-o perioada mai mica de 365 de zile. Impozitul pe venit calculat si retinut la sursa este impozit final.

ESTINVEST nu percepe taxe in cazul depunerilor in numerar, transferurilor efectuate prin virament bancar sau retragerilor financiare! Taxele percepute de bancile partenere și de eventualele banci corespondente implicate in transfer sunt suportate de catre client.

Ce iti oferim in plus?

Ai acces la serviciile automate pe e-mail, prin care ESTINVEST te tine la curent cu ceea ce e important pentru tine:

ESTINVEST Stirile zilei
In fiecare dimineata vei primi principalele stiri financiare, cu informatii despre piata de capital.

EstTrade-Comunicat (comunicatele emitentilor din propriul portofoliu)
Iti transmitem pentru societatile pe care le detii in portofoliu toate comunicatele raportate de acestea catre BVB, astfel vei fi la curent cu toate noutatile emitentilor detinuti.

EstTrade-Confirm (confirmarile tranzactiilor tale)
In momentul executarii ordinelor vei primi automat alerte pentru confirmarea tranzactiilor, notificari prin care ti se comunica toate detaliile tranzactiei. Chiar si cand nu esti conectat la platformele de tranzactionare poti sti daca ti s-au executat ordinele plasate, prin alertele pentru confirmarea tranzactiilor prin e-mail.

EstTrade-Plata dividend (anuntarea incasarii dividendelor)
In ziua platii dividendelor, pentru actiunile detinute in portofoliu la Estinvest la data de inregistrare, ti se alimenteaza contul si iti vom trimite e-mail prin care iti confirmam depunerea contravalorii dividendului. Poti decide daca retragi numerarul in contul tau bancar sau daca e o oportunitate pentru noi achizitii.

EstTrade-Financiar (centralizarea operatiunilor financiare zilnice: depunere/ retragere);
Daca ai alimentat contul de tranzationare sau daca ai retras bani, la sfarsitul zilei primesti o situatie a operatiunilor financiare procesate.

Anunt operare Majorari Capital Social
Atunci cand Depozitarul Central incarca pentru un anumit simbol actiunile primite cu titlu gratuit sau cele subscrise, ESTINVEST realizeaza automat transferul acestora in portofoliu si te instiinteaza prin e-mail despre depunerea lor in contul de tranzactionare.

Anunt Oferte Publice
Iti facem un rezumat cu principalele informatii ale prospectelor Ofertelor Publice care te-ar putea interesa.

Pentru deschiderea unui cont de tranzactionare online este necesara completarea cererii in format electronic pe site-ul nostru si semnarea documentelor contractuale.  Iti vom trimite parola initiala prin curier si apoi alimentezi contul de tranzactionare, fie cu bani fie cu actiuni. Vezi pasii deschiderii unui cont de tranzactionare!

  

Tranzactionare versiune demo

ESTINVEST vine in ajutorul viitorilor investitori in piata romaneasca de capital, oferindu-le un mediu in care sa se familiarizeze si sa isi verifice capacitatea de a lua decizii, fara a risca bani. Versiunea demo pune la dispozitia investitorilor lei virtuali si o lista de actiuni ale emitentilor listati la Bursa de Valori din Bucuresti, impreuna cu o serie de informatii despre acestea.
Tranzactionarea actiunilor pe contul demo se realizeaza doar in mediul virtual si nu influenteaza cotatiile reale ale actiunilor.

Prin noi investiti in viitor!