Cand vine vorba de investitii, stim ca iti doresti sa ai intotdeauna pe cineva care sa iti raspunda prompt, sa-ti fie alaturi si sa iti ofere suportul necesar pentru a lua deciziile corecte cat mai repede si mai usor.

Chiar daca esti la inceput de drum in domeniul investitiilor financiare, sau daca deja ai acumulat experienta in tranzactionarea pe piata de capital, avem o echipa pregatita sa ti se alature in cautarea celor mai bune oportunitati.

De ce sa tranzactionezi alegand un cont asistat?

Un portofoliu facut pentru tine impreuna cu noi,  un plan de actiune pentru nevoile tale!

Echipa ESTINVEST va discuta cu tine despre prioritatile tale si te poate ajuta sa iti identifici obiectivele; iti vom fi alaturi cand iti construiesti portofoliul adecvat tolerantei tale la risc, in functie de orizontul de timp pentru care iti planifici investitia si iti putem oferi sfaturi atunci cand ai nevoie de ele.

Pentru ca stim cat de important este sa fii bine informat inca de la inceput si timpul tau trebuie atent valorificat, iti putem explica termenii si notiunile necesare, pasii de urmat pentru a intelege instrumentele financiare, potentialul de profit si riscurile implicate.

Lucrand cu noi, vei obtine o abordare a investitiilor personalizata, monitorizata cu atentie de o echipa de specialisti in domeniul bursier!

Chiar daca esti client asistat, iti oferim gratuit acces de vizualizare la platformele si facilitatile noastre online.

Societatea de brokeraj ESTINVEST a inteles inca de la inceput ca trebuie sa fie cat mai aproape de clientii sai si de aceea a acordat o atentie deosebita prezentei teritoriale. Am ales cu atentie echipa din fiecare oras pentru a putea sa fim parteneri ai succesului investitorilor nostri; pentru detalii acceseaza reteaua.

Tu decizi – in functie de timpul, disponibilitatea sau preferintele tale – modul in care comunici cu noi. Clientii asistati tin legatura cu agentii nostri pentru a fi la curent cu ultimele evenimente financiare si pentru a lansa instructiunile de tranzactionare sau operatiunile financiare. Daca te gandesti sa-ti faci un plan de economisire, te asteptam in locatiile ESTINVEST pentru a discuta cu profesionisti ai pietei de capital. Poti sa-ti deschizi un cont de tranzactionare sau poti doar sa te informezi despre emitentii listati pe bursa, despre evolutiile trecute si perspectivele pe care le au.

Dorim sa ne cunoastem clientii, vrem sa ne facem la randul nostru cunoscuti, prin urmare, investitorii care doresc mai mult decat accesarea informatiilor in format electronic sunt bineveniti in locatiile ESTINVEST din toata tara.

Hai sa faci cunostinta cu brokerul tau, vezi ce tip de investitor esti si poti incepe sa-ti planifici obiectivele de investitii.

Iti punem la dispozitie serviciile noastre si platformele pentru vizualizarea portofoliului, platforme ce iti ofera:

 • interfete intuitive, eficiente si prietenoase;
 • acces in timp real atat la informatii despre evolutia pietei de capital cat si despre propriile investitii;
 • cotatiile emitentilor, piata in adancime si tranzactiile din piata;
 • stirile financiare si comunicatele bursiere, precum si un istoric al informatiilor transmise de catre societatile tranzactionate;
 • grafice privind evolutia actiunilor si analiza tehnica;
 • informatii despre valoarea si evolutia portofoliului de instrumente financiare;
 • obtinerea extrasului de cont de la Depozitarul Central;
 • incasarea automata a dividendelor;
 • depuneri de actiuni ca urmare a majorarilor de capital;
 • posibilitatea setarii unor alerte preferentiale care sa atentioneze vizual sau sonor asupra atingerii anumitor praguri prestabilite de catre utilizator;
 • accesul la un ticker ce permite urmarirea  desfasurarii tranzactiilor pe intreaga piata sau pe anumite simboluri, fie din portofoliu, fie stabilite de catre utilizator cu ajutorul unor liste preferentiale;
 • resetarea automata a parolei de conectare pe platforma EstTrade;
 • reduceri substantiale de comision pentru tranzactiile intraday.
Costuri de tranzactionare

Taxa de deschidere cont asistat este 10 lei si se retine o singura data, cand este activat contul de tranzactionare.

Comisionul de tranzactionare este retinut la fiecare operatiune de cumparare sau vanzare sub forma unui procent aplicat valorii tranzactiei, al carui nivel scade pe masura ce rulajul cumulat este mai mare:

Comisionul pe tranzactii se percepe la fiecare tranzactie efectuata in luna curenta in functie de rulajul ultimei luni cu activitate. Nivelul comisionului scade progresiv daca valoarea tranzactiilor depaseste anumite plafoane.

Comision special: Clientii care efectueaza rulaje de cel putin 100.000 lei RON in cadrul unei zile de tranzactionare vor beneficia de comisionul de 0,5% pentru tranzactiile efectuate in ziua resepectiva, in cazul in care comisionul lor este superior acestui nivel.

Comision intra-day: Tranzatiile intra-day a caror valoare depaseste 5.000 lei vor avea comisionul la jumatate din valoarea comisionului standard al clientului, dar nu mai putin de 0,25%, ajustarea fiind operata dupa inchiderea sedintei de tranzactionare. Tranzactia intra-day este reprezentata de 2 operatii cu sensuri diferite (cumparare/vanzare sau vanzare/cumparare) realizate pe acelasi emitent, in aceeasi zi, si care implica aceeasi cantitate tranzactionata.

Comision intra-day piata REGS: 0,1% pentru tranzactiile intraday cu actiuni listate pe piata principala REGS a BVB, a caror valoare totala depaseste 5.000 lei, pana la data de 31.12.2023. 

Comisionul minim de tranzactionare aferent unui ordin executat, total sau partial si cu stare finalizata, este de 1 leu. Comisionul minim va fi retinut automat fiecarui ordin care pe parcursul existentei lui a generat un comision ce este inferior nivelului de 1 leu. Comisionul minim se va percepe sub forma unei operatiuni de retragere, la sfarsitul fiecarei luni, in ultima zi lucratoare, ca diferenta intre 1 leu si valoarea comisionului generat de ordinul respectiv.

Taxa fixa pe ordin executat – 0,95 lei/ordin, se percepe pe fiecare ordin executat, o singura data, indiferent de modalitatea lui de executie (integrala sau partiala) sau de numarul de tranzactii generate intr-un interval de timp si valoarea lor.

Taxa de administrare cont asistat este 10 lei si se percepe numai în lunile cu activitate de tranzactionare.

ESTINVEST nu percepe abonamente lunare, taxe de mentinere sau taxe de inactivitate!

Taxa ASF – 0,06% se aplica doar la valoarea tranzactiei de cumparare. Nu este inclusa in comision.

Impozit pe venit – In baza prevederilor Codului fiscal, castigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare se impoziteaza prin retinere la sursa astfel: prin aplicarea unei cote de 1% asupra fiecarui castig din transferul titlurilor de valoare care au fost dobandite si instrainate intr-o perioada mai mare de 365 de zile, inclusiv, respectiv prin aplicarea unei cote de 3% asupra fiecarui castig din transferul titlurilor de valoare care au fost dobandite si instrainate intr-o perioada mai mica de 365 de zile. Impozitul pe venit calculat si retinut la sursa este impozit final.

ESTINVEST nu percepe taxe in cazul depunerilor in numerar, transferurilor efectuate prin virament bancar sau retragerilor financiare! Taxele percepute de bancile partenere și de eventualele banci corespondente implicate in transfer sunt suportate de catre client

Ce iti oferim in plus?

Ai acces la serviciile automate pe e-mail, prin care ESTINVEST te tine la curent cu ceea ce e important pentru tine:

ESTINVEST Stirile zilei
In fiecare dimineata vei primi principalele stiri financiare, cu informatii despre piata de capital.

EstTrade-Comunicat (comunicatele emitentilor din propriul portofoliu)
Iti transmitem pentru societatile pe care le detii in portofoliu toate comunicatele raportate de acestea catre BVB, astfel vei fi la curent cu toate noutatile emitentilor detinuti.

EstTrade-Confirm (confirmarile tranzactiilor tale)
In momentul executarii ordinelor vei primi automat alerte pentru confirmarea tranzactiilor, notificari prin care ti se comunica toate detaliile tranzactiei. Chiar si cand nu esti conectat la platformele de tranzactionare poti sti daca ti s-au executat ordinele plasate, prin alertele pentru confirmarea tranzactiilor prin e-mail.

EstTrade-Plata dividend (anuntarea incasarii dividendelor)
In ziua platii dividendelor, pentru actiunile detinute in portofoliu la Estinvest la data de inregistrare, ti se alimenteaza contul si iti vom trimite e-mail prin care iti confirmam depunerea contravalorii dividendului. Poti decide daca retragi numerarul in contul tau bancar sau daca e o oportunitate pentru noi achizitii.

EstTrade-Financiar (centralizarea operatiunilor financiare zilnice: depunere/ retragere)
Daca ai alimentat contul de tranzationare sau daca ai retras bani, la sfarsitul zilei primesti o situatie a operatiunilor financiare procesate.

Anunt operare Majorari Capital Social
Atunci cand Depozitarul Central incarca pentru un anumit simbol actiunile primite cu titlu gratuit sau cele subscrise, ESTINVEST realizeaza automat transferul acestora in portofoliu si te instiinteaza prin e-mail despre depunerea lor in contul de tranzactionare.

Anunt Oferte Publice
Iti facem un rezumat cu principalele informatii ale prospectelor Ofertelor Publice care te-ar putea interesa.

 

Cum deschid un cont asistat?

Pentru deschiderea unui cont de tranzactionare asistat este necesar sa mergi sa discuti cu unul dintre brokerii nostri din locatiile ESTINVEST si sa ai actul de identitate.

Te rugam sa consulti Documentul de prezentare ESTINVEST, sa citesti contractul si anexele, sa adresezi intrebarile tale sau sa ne soliciti detalii.

Documentele contractuale semnate de catre tine trebuie insotite de:
– Copia actului de identitate;
– Extras de cont bancar, cu contul IBAN;
– Factura de utilitati emisa pe adresa titularului (valabila factura chiar daca nu apare numele aceleiasi persoane dar trebuie sa fie adresa ca si in actul de identitate), nu mai veche de 3 luni de zile.

Dupa verificare vom crea contul de tranzactionare.

Daca doresti deschiderea unui cont de tranzactionare pentru o persoana juridica, in calitate de reprezentant al acesteia, trebuie sa ne contactezi pentru a iti putea comunica lista documentelor ce sunt necesare in acest sens.

Pentru activarea contului tau de tranzactionare este necesar sa alimentezi contul fie cu o suma de bani, fie cu actiunile pe care deja le detii.

Ca sa faci un transfer financiar foloseste conturile ESTINVEST din sectiunea Date bancare si anunta-ne depunerea efectuata. Departamentul contabilitate va alimenta contul tau de tranzactionare cu suma depusa.

Cu banii disponibili in cont vei putea face primele achizitii pentru a-ti construi portofoliul.

Daca detii deja instrumente financiare tranzactionabile poti sa le transferi in contul de la ESTINVEST in baza unei cereri si a dovezii pentru pretul mediu de dobandire. Dupa aceea poti sa lansezi ordine de vanzare daca doresti.

Tranzactii profitabile!

  

Tranzactionare versiune demo

ESTINVEST vine in ajutorul viitorilor investitori in piata romaneasca de capital, oferindu-le un mediu in care sa se familiarizeze si sa isi verifice capacitatea de a lua decizii, fara a risca bani. Versiunea demo pune la dispozitia investitorilor lei virtuali si o lista de actiuni ale emitentilor listati la Bursa de Valori din Bucuresti, impreuna cu o serie de informatii despre acestea.
Tranzactionarea actiunilor pe contul demo se realizeaza doar in mediul virtual si nu influenteaza cotatiile reale ale actiunilor.

Prin noi investiti in viitor!