Login Clienti
Nume cont: Parola:

Home Despre Noi Informatii financiare Clienti Servicii Cariere Contact Ajutor
Taxe si comisioane online Cont demo tranzactionare online
 
Cautare in site  
 
> Stiri > Analiza > Comunicate > Curs > Indici > Rapoarte > NewsIn

Informare referitoare la obligatia declararii castigului/pierderii nete anuale - UPDATE - 25.01.2019

Conform art. 96 alin. 2 din Legea 227/ 2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, clientii au obligatia declararii castigului/pierderii nete anuale. Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, precum si plata impozitului se realizeaza pana la data de 15 martie 2019 * .

 

Incepand cu veniturile realizate in 2018, ANAF nu va mai emite decizii de  impunere; calculul si stabilirea sumelor de plata se face de catre  contribuabil.

 

Declaratia unica privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale  datorate de persoanele fizice se depune doar in format PDF inteligent  (fisierul descarcat de pe portalul ANAF), completat si validat .

 

In conformitate cu art. 119 din Legea 227/2015  privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare:  "  Pierderea neta anuala din transferul  transferul  titlurilor de valoare stabilita prin declaratia unica privind impozitul pe  venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se recupereaza  din castigurile nete anuale obtinute in urmatorii 7 ani fiscali consecutivi.

Regulile de reportare a pierderilor sunt urmatoarele:

a) reportul se efectueaza cronologic, in functie de vechimea pierderii, in urmatorii 7 ani consecutivi;

b) dreptul la report este personal si netransmisibil;

c) pierderea reportata, necompensata dupa expirarea perioadei prevazute la lit. a), reprezinta pierdere definitiva a contribuabilului. "

 

* PS : In conformitate cu OUG 15/2019 privind prorogarea unor termene publicata in Monitorul Oficial nr. 204/14.03.2019, contribuabilii persoane fizice isi pot indeplini obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit si a contributiilor sociale pana pe data de 31 iulie 2019.

 

 

 
Trimite unui
prieten
Tipareste
pagina
Solutionarea alternativa a litigiilor in domeniul financiar non-bancar
www.salfin.ro
Bursa de valori Bucuresti
www.bvb.ro
Depozitarul Central
www.depozitarulcentral.ro
Comisia nationala de valori Mobiliare
www.asfromania.ro
Banca Nationala a Romaniei
www.bnr.ro
 
 
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE  |   TERMENI SI CONDITII  |  HARTA SITE  |   SANCTIUNI INT. ©2003 Estinvest SA. Toate drepturile rezervate.